Diapriva is een erkend opleidingsinstituut voor aankomende dialyseverpleegkundigen. Certificaat is als pdf zichtbaar. Wat kan Diapriva een dialyse verpleegkundige in opleiding bieden en welke eisen worden er aan de verpleegkundige gesteld?
Instelling
Diapriva is een zelfstandig behandelcentrum(ZBC) voor chronische hemodialyse. In samenwerking met het VU medisch centrum(VUmc) verzorgt Diapriva zeven dagen en zes nachten per week dialysebehandelingen binnen een comfortabele en patiëntgerichte omgeving. Door goede samenwerking tussen medische, verpleegkundige en paramedische disciplines wordt gestreefd naar optimale en veilige zorg voor de hemodialysepatiënt.
Functie
Als dialyseverpleegkundige in opleiding leer je nierfunctievervangende behandelingen uit te voeren bij zowel patiënten met een terminale nierinsufficiëntie als bij patiënten met acute nierfunctiestoornissen. Je coördineert je taken rondom de patiëntenzorg en je bent verantwoordelijk voor aspecten ten aanzien van de kwaliteit van de zorg.
Gedurende de opleiding wordt je begeleidt door de praktijkbegeleider van de afdeling en 2 werkbegeleiders op de werkvloer. Een deel van je opleiding zul je gedetacheerd worden naar het VUmc. Dit heeft als groot voordeel dat je na het behalen van je diploma, inzetbaar bent voor zowel een academisch als een perifeer ziekenhuis.
Opleiding
De opleiding tot dialyseverpleegkundige duurt 15 maanden. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de Amstel Academie in Amsterdam. Het praktijkgedeelte voer je uit bij Diapriva en een deel in het VUmc. Gedurende de opleiding werk je gemiddeld 32 uur per week en ga je volgens een rooster een aantal weken naar school. De kosten van de opleiding zijn voor rekening van het Diapriva mits de voorwerk-module goed wordt afgerond. Voordat de opleiding start is het een vereiste om 1 tot 2 maanden voorwerk te verrichten. En je bent in het bezit van een BIG-registratie voor verpleegkundigen.