Diapriva Dialyse Centrum Amsterdam

Bij Diapriva is optimale kwaliteit altijd het uitgangspunt. Optimale kwaliteit beantwoordt in elk geval aan de medische, waar mogelijk evidence based standaarden voor diagnose en behandeling. De keuzes die gemaakt worden in de uitvoering van de dialysebehandeling zijn gericht op de hoogst haalbare kwaliteit van leven en een zo groot mogelijke zelfstandigheid van de patiënt. Goede voorlichting stelt de patiënt in staat te participeren in de behandeling en daarin eigen keuzes te maken.

Bekijk hier de video van Diapriva. Deze is gemaakt door  Rtl4 Medical Travel, deze aflevering is reeds uitgezonden.

Bekijk hier een impressie van de nachtdialyse.

Ons Behandelcontract
Een voorbeeld van het behandelcontract kunt u bekijken door middel op de link te klikken.
U krijgt dan een pdf te zien met het behandelcontract. Diapriva behandelcontract

CZO Erkenning

Diapriva is een erkend opleidingsinstituut voor aankomende dialyseverpleegkundigen. Certificaat is als pdf zichtbaar. Wat kan Diapriva een dialyse verpleegkundige in opleiding bieden en welke eisen worden er aan de verpleegkundige gesteld?

Instelling

Diapriva is een zelfstandig behandelcentrum(ZBC) voor chronische hemodialyse. In samenwerking met het VU medisch centrum(VUmc) verzorgt Diapriva zeven dagen en zes nachten per week dialysebehandelingen binnen een comfortabele en patiëntgerichte omgeving. Door goede samenwerking tussen medische, verpleegkundige en paramedische disciplines wordt gestreefd naar optimale en veilige zorg voor de hemodialysepatiënt.

Functie

Als dialyseverpleegkundige in opleiding leer je nierfunctievervangende behandelingen uit te voeren bij zowel patiënten met een terminale nierinsufficiëntie als bij patiënten met acute nierfunctiestoornissen. Je coördineert je taken rondom de patiëntenzorg en je bent verantwoordelijk voor aspecten ten aanzien van de kwaliteit van de zorg.

Gedurende de opleiding wordt je begeleidt door de praktijkbegeleider van de afdeling en 2 werkbegeleiders op de werkvloer. Een deel van je opleiding zul je gedetacheerd worden naar het VUmc. Dit heeft als groot voordeel dat je na het behalen van je diploma, inzetbaar bent voor zowel een academisch als een perifeer ziekenhuis.

Opleiding

De opleiding tot dialyseverpleegkundige duurt 15 maanden. Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de Amstel Academie in Amsterdam. Het praktijkgedeelte voer je uit bij Diapriva en een deel in het VUmc. Gedurende de opleiding werk je gemiddeld 32 uur per week en ga je volgens een rooster een aantal weken naar school. De kosten van de opleiding zijn voor rekening van het Diapriva mits de voorwerk-module goed wordt afgerond. Voordat de opleiding start is het een vereiste om 1 tot 2 maanden voorwerk te verrichten. En je bent in het bezit van een BIG-registratie voor verpleegkundigen.

Vacatures

Diapriva Buitenveldert is een zelfstandig behandelcentrum (ZBC) voor chronische hemodialyse. Wij streven ernaar tot de beste dialyseklinieken van Nederland te behoren. De kliniek is gespecialiseerd in de nachtdialyse waar 3×9 uren per week of 7×9 uren per twee weken wordt gedialyseerd. Wij gebruiken daarvoor geavanceerde apparatuur en bewakingssystemen. Ook beschouwen wij transplantatie-voorbereiding als onze specialiteit. In de afgelopen vier jaar werd bij gemiddeld twintig procent van onze patiëntengroep getransplanteerd. Nierdialysecentrum Diapriva streeft voortdurend naar optimale en veilige zorg voor al onze patiënten/gasten. Diapriva is HKZ en VMS gecertificeerd en is een ZBC die nauw samenwerkt met het VUmc.

Wij zijn geïnteresseerd in nieuwe collega’s met liefde voor het vak en die onze patiënten als belangrijke en welkome gasten zien. Diapriva is een zelfstandig behandelcentrum voor dialyse. De speerpunten van Diapriva zijn de nacht- en zelfzorgdialyse naast de reguliere hemodialysebehandelingen. Wij hebben kwaliteit en veiligheid hoog in het vaandel staan en we zijn HKZ en VMS gecertificeerd.

Sta jij op het punt om een vervolgstap te zetten in je carrière? Een stap waarbij je je kunt specialiseren als verpleegkundige? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Een verpleegkundige in opleiding voor dialyseverpleegkundige
(M/V) (28-36 uren)

Wie ben jij

 • Een BIG-geregistreerd niveau 4 of 5 verpleegkundige
 • Je hebt een HBO werk- en denkniveau.
 • Je kunt goed met mensen omgaan, je stelt de patiënt centraal
 • Je hebt zin in een nieuwe uitdaging en je bent niet bang een nieuw avontuur aan te gaan.
 • Recente werkervaring in een ziekenhuis, bij voorkeur met interne geneeskunde.

Opleiding

Als dialyseverpleegkundige in opleiding leer je nierfunctievervangende behandelingen uit te voeren bij zowel patiënten met een terminale nierinsufficiëntie als bij patiënten met acute nierfunctiestoornissen. Je coördineert je taken rondom de patiëntenzorg en je bent verantwoordelijk voor alle aspecten ten aanzien van de kwaliteit van de zorg.

Gedurende de opleiding word je professioneel begeleid door ervaren werkbegeleiders op de werkvloer. Een deel van je opleiding, 6 maanden, word je gedetacheerd naar het VUmc. Dit heeft als groot voordeel dat je na diplomering inzetbaar bent voor zowel een academisch als een perifeer ziekenhuis.

De opleiding tot dialyseverpleegkundige duurt 15 maanden bij een werkweek van 32 uur.

Het theoretische gedeelte van de opleiding volg je bij de VUmc Amstel Academie in Amsterdam. Het praktijkgedeelte voer je uit bij ons en dus een gedeelte in het VUmc.

De opleiding start ieder jaar april en november.

2 Maanden voorwerken op de afdeling is gewenst om te kunnen starten met de opleiding. Dit betekent dan dat je bij ons in februari 2018 in dienst kunt komen.

Wat bieden wij

 • Een nieuwe stap, uitdaging in jouw loopbaan waarbij je verpleegtechnisch handelen kunt combineren met intensieve zorg voor de patiënt.
 • Gedurende de opleiding een contract van minimaal 28 uur/week. Je bent dan ingeschaald in FWG 50.
 • Na het succesvol afronden van de opleiding een vast contract van 28-36 uur/week en een salaris conform FWG 55.
 • Gekwalificeerde, gemotiveerde en betrokken praktijkbegeleider en werkbegeleiders die je eigen ontwikkeling stimuleren en begeleiden.
 • Goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een goede ORT-regeling.
 • Goede parkeermogelijkheden voor de deur.

Solliciteren

Denk je bij het lezen van deze vacature: deze stap wil ik zetten, deze uitdaging wil ik aangaan, dan nodigen wij je van harte uit om jouw motivatiebrief met CV toe te sturen naar y.dekoter@diapriva.eu

Om de sfeer op de afdeling te proeven, word je uitgenodigd om een dag(deel) mee te lopen op de afdeling. Het overleggen van de VOG-verklaring is onderdeel van het aanname beleid.

Voor aanvullende informatie kun je contact opnemen met

Yvonne de Koter, Hoofdverpleegkundige
Telefoon: 020- 3011950
Email: y.dekoter@diapriva.eu
Adres: Egelenburg 73-75, 1081 GJ Amsterdam

Diapriva is op zoek naar

Dialyseverpleegkundigen M/V (24 tot 36 uur)
Die liefde hebben voor het vak en onze patiënten als belangrijkste gasten zien.

Herken jij jezelf in deze omschrijving, dan nodigen wij jou uit om bij Diapriva te komen solliciteren.

 Wat verwachten wij van de kandidaten

 • Je bent gediplomeerde Verpleegkundigen (HBO-V/A-verpl) met specialisatie dialyseverpleegkundige.
 • Je bent big-geregistreerd.
 • Je neemt initiatief en levert een bijdrage in de ontwikkeling en verbetering van de zorg
 • Je bent een volwaardige gesprekspartner voor artsen en andere disciplines
 • Je kunt goed zelfstandig werken maar ook samenwerken in teamverband.
 • Je kunt goed omgaan met de problematiek waar een dialysepatiënt mee te maken heeft.
 • Je vindt kwaliteit en veiligheid voor patiënt en medewerkers een must.
 • Je bent beschikbaar voor alle diensten.

Wat bieden wij de kandidaten

 • Diapriva volgt de CAO van het ziekenhuiswezen.
 • Salaris conform schaal 55
 • Goede reiskostenvergoeding.
 • Inschrijving in het kwaliteitsregister V&VN
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een goede ORT regeling.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met

Yvonne de Koter, Hoofdverpleegkundige
Telefoon: 020- 3011950
Email: y.dekoter@diapriva.eu
Adres: Egelenburg 73-75, 1081 GJ Amsterdam

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Vrienden van Diapriva

Doel van de stichting vrienden van Diapriva
De stichting stelt zich als doel om de dialyse patiënt mogelijkheden te bieden voor verbetering van de kwaliteit van het leven door activiteiten te organiseren waar de dialyse patiënt volledig aan mee kan doen. Voor de jongeren worden er speciale evenementen georganiseerd die echt voor de jongeren bedoeld zijn. Deze evenementen versterken de band tussen de dialyse patiënten. Verder wordt er apparatuur aangeschaft waarmee de jeugd zich kan vermaken tijdens hun dialyse sessie. Tevens draagt de stichting bij om vakanties voor de patiënten mogelijk te maken. Onlangs is er een verplaatsbare dialysemachine aangeschaft waarmee de patiënt op reis kan in Nederland en de direct omliggende landen.
Het vermogen van de stichting zal worden gevormd door:
 •     Subsidies en donaties;
 •     Erfstellingen, legaten en schenkingen;
 •     Eventuele andere verkrijgingen en baten.
De stichting heeft het maken van winst uitdrukkelijk niet ten doel.

Jaarverslagen Diapriva

Via onderstaande knoppen kunt u de jaarverslagen downloaden

Aangesloten

Wachttijden

Bij dialyse behandelingen is er geen sprake van wachttijden. Deze heeft Diapriva dan ook  niet. Diapriva heeft nog voldoende behandelplaatsen. Neem hiervoor contact op met uw zorgverzekeraar om toestemming te vragen of u bij Diapriva behandelt mag worden.

Menu